Bij dopamine en endorfine-gerelateerde aandoeningen kan een scala aan natuurlijke en niet schadelijke producten ingezet worden naast werken aan levens- en voedingsgewoonten. Saffraan is er eentje van.
Read MoreEen goed vullende eiwitrijke maaltijd met een lichte lentetoets. Euh, waar zijn de koolhydraten? Sorry, die zijn niet essentieel en we krijgen er vaak al genoeg van binnen.
Read MorePlanten hebben niet de mogelijkheid zoals mensen en dieren om weg te lopen of om zich fysiek te verdedigen bij gevaar. (De zogenaamde ‘fight & flight’ respons). Dus heeft evolutie ze voorzien met andere wapens ; biologische oorlogsvoering!
Read MoreHet endorfinesysteem is een zelfregulerend systeem dat onze geestelijke en lichamelijke gezondheid in stand helpt te houden. Faalt die regulatie, dan ontwikkelen we allerlei chronische aandoeningen.
Read MoreOf zijn er andere factoren als chronisch verhoogde insuline en overmatig gebruik van koolhydraten die zorgen voor verstoring van ons metabolisme?
Read MorePsychiater Georgia Ede denkt ‘out of the box’ en spreekt over nutritionele psychiatrie dat tegengewicht kan bieden aan de klassieke behandelmethodes.
In deze twee lezingen analyseert ze de impact van het moderne westerse voedingspatroon op mentale gezondheid ondersteund door onderzoek en cijfermateriaal.
Read MoreEen lezing waarin psychiater Georgia Ede de puntjes op de i zet over wat er aan is van de WHO-richtlijnen dat rood vlees kankerverwerkend zou zijn.. Of hoe kommaneuken en detaildenken ons kan behoeden voor volksbegoocheling.
Read MoreNina Teicholz, onderzoeksjournaliste voor The New York Times, durft het podium op te stappen en stelt de klassieke voedselpiramide in vraag.
Read More