Wat we eten : de verborgen agenda
Nina Teicholz, onderzoeksjournaliste voor The New York Times, durft het podium op te stappen en stelt de klassieke voedselpiramide in vraag. Ze legt uit hoe de echte 'food politics' gestuurd worden door belangengroepen en multinationals die bepalen hoe wij denken over en omgaan met eten.
Dit komt uit Amerika, maar maak u geen illusies : het gaat bij ons om dezelfde bedrijven en bijgevolg dezelfde voedselrichtlijnen die worden toegepast, met hooguit een persoonlijke 'Europese' noot.
Wil je nog meer lezen? Topjournalist en Pullitzer Prijs winnaar Michael Moss legt in zijn boek "Zout, Suiker, Vet" uit hoe bedrijven uit de voedingsindustrie onze neurotransmitters en hormonen hijacken met weldoordachte strategieën en slimme smaakcombinaties. De reden? Ons zo veel mogelijk laten eten van dat ene product en er voor te zorgen dat we dat in de toekomst blijven doen.
"Zout, Suiker, Vet" - Michael Moss, Uitgeverij Carrera