Stevige lunch met geitenkaas, avocado en zachtgekookte eitjes
Ingredienten:
1 grote avocado op stukjes of reepjes gesneden.
1 verse geitenkaas. (Geitenkaas heeft alleen de casomorphine 8 exorfine wat het vaak beter verdraagzaam maakt.)
2 a 3 zacht gekookte eitjes. (De vetten en ondermeer vitamine A in de dooier oxideren minder bij zacht gekookt. )
1 a 2 gestoofde en opgebakken witloofstronken. Snij het witloof door, verwijder het hart aan de basis en kook 5 a 6 minuten in een bodempje water. Laten uitlekken en opbakken in een hete pan met kokosvet of ghee. Doe er wat zout, peper en gemalen nooitmuskaat op.
Ik vond nog een stuk biologische bloedworst in de ijskast. Eerst ontdaan van het vel en vervolgens opgebakken in de pan tot er een mild krokant korstje opkwam. (Let op: voor wie glutensensitief is of een tijd gluten wil vermijden, deze worsten bevatten vaak tarwe.)
De vinaigrette : 1 eetlepel kokosroom, 2 eetlepels olijfolie, 1 koffielepel zachte mosterd, sap van een kwart citroen. Goed mengen.
Schotel afgewerkt met himalayazout, peper, gesnipperde bieslook en wat zonnebloempitten. Giet het vet van je pan over je schotel.
Smakelijk!