Ovenschotel met rundsgehakt en tomaat
Ingedriënten voor +/- 2 personen:
1 flinke ajuin
2 wortelen
2 grote rijpe tomaten
1 flinke bussel warmoes. Alternatief : 300 a 500 gr spinazie of 250 gr boerenkool.
2 flinke witloofstronken
1 teentje look
250 gram rundsgehakt
2 eetlepels (ontgeurd) kokosvet
peper en zout
een grote ovenschaal
Zet de oven op 180 a 200 graden.
Doe het kokosvet in een ovenschaal. Snij de ajuin op ringetjes of reepjes en strooi op de bodem van de ovenschaal.
Snij de witloofstronken door in de lengte en verwijder de harten. Snij ze eventueel nog eens in de lengte door als ze echt groot zijn. Verspreid het witloof over de ovenschaal.
Hak de look fijn en voeg toe.
Was en snij de warmoes en voeg toe aan de ovenschaal. Pluk het gehakt in stukjes en strooi over de groentes.
Was de tomaten en snij ze op schijfjes. Verwijder de kroontjes waar het moet. Beleg de ondertussen goedgevulde ovenschotel met de schijfjes tomaat.
Afwerken met peper en zout. Je kan ook Provencaalse kruiden gebruiken als extraatje.
Zet in de oven voor zo'n 25 a 30 minuten. Als het geheel heet begint te worden, regelmatig eens omscheppen om uitdrogen te voorkomen. Klaar!
Eventueel serveren met wat fijngesneden bieslook of versnipperde peterselie.
Smakelijk!